Vissza a hagyományokhoz! A Bears védelme újra liga elit lehet

Az előszezonban gyakran előjött a Bears neve. Jó igazolások, jó draft, Matt Naggyal érkező régvárt vérfrissítés és bizakodásra okot adó támadó egység. Azonban a védelemről szinte csak aggasztó híreket lehetett hallani de szerencsére, mint minden mesében, most is minden jól végződött. Smith aláírta amit kell, Mack pedig megérkezett hiányposztra.

index.jpg

 

Roquan Smith klasszikus szerződés-tangójának kimenetelétől függetlenül is számítani lehetett rá, hogy top10-es védelemmel büszkélkedhet idén Chicago. Viszont Khalil Mack érkezésével ebből akár top5-ös elit is lehet.

Ryan Pace, General Manager, egy eseménydús előszezonon van túl, ahol üzleteivel sikerült a védelmet stabilizálnia és erősen feljavította Mitch Trubisky körül a lehetőségeket. Egyetlen vakfolt maradt: A külső linebacker pozíció.
A posztra esélyesek közül Sam Acho-t újra szerződtette a csapat, a 49ers-ből érkező Aaron Lynch egy „bizonyíts és egyévnél többet kapsz” szerződést kapott és biztos, ami biztos ledraftolta a csapat Kyle Fitts-et is OLB-nek. Úgy nézett ki, hogy Leonard Floyd marad a legjobb irányító vadász a keretben, de szombaton jött a bomba igazolás, Khalil Mack, aki a liga egyik leghatékonyabb „pass rusher”-e amit a 2016-os „Defensive Player of the Year” díja is alátámaszt.

floyd-1013.jpg

Roquan Smith pedig nagy nehezen aláírta a szerződését, ezzel pedig tovább öregbítheti Butkus, Singletary és Urlacher után a chicago-i belső lincebackerek hírnevét.

Várhatóan így fog felállni a védelem az első héten:

        Akiem Hicks        Eddie Goldman        Jonathan Bullard

Khalil Mack            Danny Trevathan        Nick Kwiatkoski(Roquan Smith)        Leonard Floyd

Kyle Fuller            Adrian Amos            Eddie Jackson        Prince Amukamara

Jaj de jó ránézni!

Kwiatowskit igen valószínű, hogy később Roquan Smith váltani fogja, ami további lendületet fog adni a védelemnek. Viszont Kwiatowski tavaly jól mozgott és volt pár kifejezetten jó meccse is (93 tackle, 3 sack, 3 foced fumble), emiatt nem lepnék meglepődve egy Kwiatowski-Smith ILB duón a közel jövőben.

ct-spt-bears-roquan-smith-rookie-minicamp-20180511.jpg

Az állandóság is a védelem javát szolgálhatja. Trevathan álmából felkeltve is tudja már Fangio edző taktikáit valamint azzal, hogy Hicks és Goldman egymás mellett játszanak majd idén is, és hogy a teljes 2017-es secondary-t egyben tartották, az igencsak jó érzetet kelt a szurkolókban.

Lelkiszemeinkkel már látjuk is, ahogy Mack és Hicks azonos oldalról terrorizálják a támadó falat Goldman-nel, aki belül foglalja le az őt blokkolókat, aminek eredményeképp Floyd egy az egyben verheti meg emberét, hogy levadássza az adott irányítót és ezzel nagyobb lehetőséget teremtve a Fuller-Amos-Jackson-Amukamara kvartettnek a labdaszerzésre.